0183-500684   |    info@dreamwellbv.nl

 

 

Traagschuim

Traagschuim zorgt voor drukvermindering op het lichaam.

Traagschuim

Traagschuim is een visco elastisch schuim en wordt ook wel Nasa schuim genoemd, omdat het ooit voor de Nasa is ontwikkeld voor het gebruik in ruimtepakken. De druk die wordt uitgeoefend op de huid door langdurig dragen van een ruimtepak (of zelfs gewone kleding), kan uiteindelijk wonden veroorzaken. Traagschuim veert vertraagd terug naar zijn oorspronkelijke vorm en daarom wordt dit schuim vaak aangeduid als drukverlagend. Daarnaast kan er weer een goede bloeddoorstroming plaatsvinden na iedere beweging in, als voorbeeld even een ruimtepak (schuim deukt in en het duurt even voordat het schuim terug is, daardoor is de druk op de huid weg). In ziekenhuizen wordt dit schuim vaak ingezet tegen doorligwonden. Helaas heeft traagschuim ook veel nadelen. Het reageert namelijk enorm op temperatuur. Wanneer het koud is, wordt het schuim hard. Wanneer het warm is, kan het erg zacht worden. Hierdoor kun je door je lichaamswarmte in een kuil komen te liggen en wordt omdraaien zeer moeilijk. Daarnaast is het materiaal erg zwaar en ventileert het niet goed. Wanneer u erg transpireert in bed kan traagschuim dus als zeer onprettig worden ervaren.

 

  • Het lichaamsgewicht wordt goed verdeeld, omdat het zich naar het lichaam vormt.
  • Traagschuim is temperatuur gevoelig (koel/harder en warm/zachter).
  • Door bovenstaand karakter wordt traagschuim meestal als afdeklaag gebruikt op koudschuim of een pocketveer matras (in de zomer kan het matras anders te zacht worden).
  • Bloedvaten en zenuwen worden niet afgekneld. Hierdoor beweegt u tijdens u slaap nog nauwelijks en slaapt u veel rustiger en dieper. Dit kan ook als onprettig worden ervaren.
  • Gemiddelde levensduur van 9-10 jaar.
  • Geschikt voor iedere (verstelbare) bedbodem.