0183-500684   |    info@dreamwellbv.nl

 

 

Matrasvulling

Matras met het beste comfort materiaal

Al onze matrassen worden gemaakt van de beste comfort schuimen. De bekendste schuimen zijn polyether, koudschuim, latex en traagschuim. Daartussenin bestaan nog tal van andere schuimen, maar de meesten zijn af te leiden uit deze vier. Een comfort schuim, ook wel schuimrubber genoemd, wordt vaak aangeduid met SG of HR. Dit betekent Soortelijk Gewicht of High Resilience en heeft betrekking op de dichtheid van het schuim. Des te lager het SG of HR, des te sneller zal er kuilvorming optreden en zal het schuim zijn veerkracht verliezen. Het soortelijk gewicht staat los van de hardheid van het schuim,iets wat vaak verward wordt. Ieder schuim kan namelijk zacht of hard gemaakt worden. Het comfort, oftewel het gevoel van behagen, voldoening en gemak wordt voor het grootste gedeelte bepaald door het soort schuim. Op het gebied van nachtrust is comfort vast te stellen aan de hand van veerkrachtigheid, ondersteuning, het aanvoelen van het matras en de mate waarin je jezelf kan omdraaien.

 


 

Materiaal - Polyether

Polyether

Polyether is een relatief goedkoop schuim en kenmerkt zich door een open en regelmatige celstructuur. Het comfortgehalte is redelijk tot matig en daarom wordt dit schuim meestal gebruikt voor een kindermatras of een logeermatras.

Lees meer >

 


 

Materiaal - Koudschuim

Koudschuim

Koudschuim is comfortabeler dan polyether en heeft van nature een onregelmatige, gesloten celstructuur.

Lees meer >

 


 

Materiaal - Pantera

Pantera

Pantera is een veredelde koudschuim en kan gezien worden als een bekend merk binnen de categorie koudschuim.

Lees meer >

 


 

Materiaal - Latex

Latex

Latex wordt op totaal andere wijze geproduceerd dan de andere schuimsoorten. Latex wordt gemaakt van het sap uit de rubberboom en wordt, al dan niet met chemische toevoegingen, simpel gezegd gebakken in een oven.

Lees meer >

 


 

Materiaal - Traagschuim

Traagschuim

Traagschuim is een visco elastisch schuim en wordt ook wel Nasa schuim genoemd, omdat het ooit voor de Nasa is ontwikkeld voor het gebruik in ruimtepakken.

Lees meer >