0183-500684   |    info@dreamwellbv.nl

Kussens op maat

Kussens op maat maken uw meubilair compleet.

Het zorgt voor uitstraling en een heerlijk zitcomfort. Kussens op maat worden meestal ingezet op het meubilair in de tuin, maar ze kunnen ook binnenshuis prima worden toegepast. Op maat gemaakte kussens zijn vaak moeilijk te verkrijgen, vooral wanneer het huidige, meegeleverde kussen, versleten is. Een standaard kussen zal niet mooi passen en sluit niet aan bij uw wensen. De kussens op maat van Dream Well zijn dan de ideale oplossing!

 

Kussens

Kussens op maat bestaan uit twee belangrijke onderdelen. Het eerste onderdeel is het schuim en het tweede onderdeel is de bekleding. Er zijn talloze verschillende soorten schuim. Het belangrijkste wat u zich bij de keuze van het schuim moet afvragen, is de frequentie van het gebruik van de kussens. Dit hangt namelijk nauw samen met de levensduur en het comfort van de kussens. Bij aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe loungeset, zitten de meegeleverde kussens in het begin vaak heerlijk, maar na één seizoen is de veerkracht verdwenen en vormen zich de eerste kuilen al in het schuim. Dit heeft met de dichtheid van het schuim te maken, in vaktermen ook wel het soortelijk gewicht (SG of HR) genoemd.

 

Schuimvulling kussens 

Wanneer schuim veel belast wordt, is een hoge dichtheid dus van belang. In combinatie met een heerlijk zitcomfort adviseren wij altijd te kiezen voor Pantera schuim (SG55). Dit schuim is te verkrijgen in verschillende hardheden. Bent u prijsbewust en wordt het schuim minder frequent gebruikt, adviseren wij koudschuim in HR35 of HR45. De dichtheid van het schuim zegt niets over de hardheid. De meeste schuimen zijn zowel hard als zacht te leveren.

 

Rugkussens

De rugkussens kunnen ook van schuim worden gemaakt. Rugkussens worden veel minder zwaar belast dan zitkussens. Daarom kunnen deze gemaakt worden van schuim met een lagere dichtheid. Een schuine rug of een rug met een bepaald profiel erin, behoort ook tot de mogelijkheden. Een plofkussen, wat de loungeset een meer speelsere vorm geeft, kan natuurlijk ook.

 

Kussenbekleding

De bekleding kan van stof of van skai (kunstleder) zijn. Skai raden wij in de meeste gevallen af op loungesets, omdat het in de zon erg warm kan worden en dat is niet fijn voor blote benen. In ieder geval is het belangrijk of de kussens buiten of binnen komen te liggen. Wanneer de kussens buiten liggen, zullen deze blootgesteld worden aan zonlicht, vocht en vuil. Een goede outdoor stof biedt dan uitkomst. Dream Well heeft een groot assortiment aan outdoor stoffen, die niet verkleuren, goed tegen vocht kunnen en gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. Een aantal van deze stoffen kunnen zelfs in geval van nood gereinigd worden met chloor of bleek!

 

In onze showroom kunt u al onze stoffen komen bekijken en onze comfort schuimen voelen. Daarnaast kunt u met ons een afspraak maken, waarbij wij op locatie uw project of loungeset komen bekijken. Wij kunnen dan de maten opnemen en een vrijblijvende offerte voor u opstellen.