0183-500684   |    info@dreamwellbv.nl

4-seizoensdekbed

Een 4-seizoensdekbed is een dekbed die het gehele jaar gebruikt kan worden.

Een 4-seizoensdekbed zegt niets over het soort dekbed, maar vooral over het type dekbed. Naast een 4-seizoenendekbed kennen we het type ‘enkel’ dekbed. Zowel een 4-seizoenendekbed als een enkel dekbed komen voor bij een groot scala aan ‘soorten’ dekbedden. Zo kan een synthetisch dekbed en een donzen dekbed zowel uitgevoerd worden in het type ‘enkel’ als ‘4-seizoenen’.

 

Hoe herken ik een 4-seizoensdekbed?

Een 4-seizoensdekbed is meestal herkenbaar aan twee losse dekbedden, die aan elkaar zijn verbonden door middel van drukknopen, schuifknopen of ritsen. Meestal is het ene deel van het 4-seizoenen dekbed dikker uitgevoerd dan het andere deel. Het dikkere deel wordt meestal gelabeld met de aanduiding ‘herfst’ en het dunnere deel met ‘lente’ of ‘zomer’. Samen vormen deze delen het ‘winter’ dekbed.

 

Dream Well adviseert u graag bij het kiezen van het juiste dekbed. Wij hebben een groot aanbod dekbedden in onze showroom. U bent van harte welkom!

 

Tip: 4-seizoensdekbedden worden meestal geleverd in een handige non-woven tas. Bewaar deze tas goed. Hierin kunt u namelijk het deel van uw 4-seizoenen dekbed , welke u niet gebruikt, in opbergen. Deze tassen ventileren namelijk goed, waardoor wordt voorkomen dat het (soms vochtige) dekbed gaat schimmelen. Stop daarom uw dekbed nooit in een afgesloten (vuilnis)zak.