0183-500684   |    info@dreamwellbv.nl

Boxspring matras

Een boxspring matras is een matras wat op een boxspring wordt gelegd. Dream Well maakt zowel boxsprings in een vlakke of elektrische uitvoering en matrassen die zeer geschikt zijn voor het gebruik op boxsprings.

Officieel is een boxspring een bak (box) met veren (Engels: springs). Daarop hoort dan eigenlijk een matras met dezelfde veren erin, die vervolgens wordt afgedekt met een topdekmatras. Tegenwoordig worden (helaas) veel boxsprings zonder (pocket)veren geproduceerd. Het resultaat is dat er ‘slechts’ een houten, oncomfortabele bak overblijft. Puur vanwege de prijs worden de boxsprings op deze manier gemaakt. Ook het matras wat bij de boxspring wordt verkocht, wordt vaak gemaakt van zo goedkoop mogelijke grondstoffen.

Bij Dream Well kunt u nog steeds een top kwaliteit boxspring kopen met een zeer comfortabel boxspring matras. Wij vinden echter wel dat het boxspring matras wat op de boxspring wordt gelegd, niet persé een pocketvering matras hoeft te zijn. Matrassen die volledig uit schuimrubber bestaan, kunnen ook erg goed zijn. In sommige gevallen zelfs beter. De boxspring moet gezien worden als een vervanger van de lattenbodem, spiraalbodem en daarmee ook meteen het ledikant of bedombouw.

 

Welke boxspring matrassen zijn er?

In principe zijn alle matrassen geschikt voor op vlakke, niet verstelbare boxsprings. Vooral wanneer u een elektrisch verstelbare boxspring heeft, komen er meerdere aspecten om de hoek kijken die belangrijk zijn. Hieronder volgt een overzicht van de soorten matrassen die wel of niet geschikt zijn op boxsprings:

  • Het matras bestaat uit een kern van pocketvering of bonell-/binnenvering. Deze veren worden afgedekt met een laagje schuim aan twee zijdes. Al deze matrassen zijn geschikt voor op vlakke boxsprings.
  • Het matras bestaat uit een kern van volledig schuimrubber. Deze matrassen zijn ook geschikt op alle vlakke boxsprings.
  • Op elektrische boxsprings kunnen geen matrassen worden gelegd met bonell-/binnenvering.
  • Pocketvering matrassen zijn wel geschikt op elektrische boxsprings.
  • Te stugge matrassen van schuim zijn niet geschikt voor elektrische boxsprings.
  • Latex en Pantera (koudschuim) matrassen zijn door de soepele elastische eigenschappen zeer geschikt voor elektrisch verstelbare boxsprings.
  • Gestoffeerd matras. De stof, oftewel matrashoes is hetzelfde als de stof om de boxen. In dit geval moet er een topper worden gebruikt op de matrassen, want deze matrashoezen liggen niet comfortabel en hebben een slechtere lucht- en vochtcirculatie.
  • Ongestoffeerd matras. In dat geval zit er meestal een witte matrashoes om het matras, gemaakt van badstof of dubbeldoek. Een topper is niet noodzakelijk en wordt alleen gebruikt als extra comfortlaagje.

Wanneer u meer informatie wilt over boxsprings of boxspring matrassen, bent u van harte welkom in onze showroom in Werkendam. Natuurlijk mag u ook per e-mail of per telefoon contact met ons opnemen.

Contact