0183-500684   |    info@dreamwellbv.nl

Boxspring 120x200

Een boxspring in de maat 120x200 kan Dream Well op professionele wijze voor u produceren! Wij merken vaak dat deze afmeting door andere fabrikanten niet wordt gehanteerd, toch is er zeker vraag naar een boxspring in deze afmeting. Bedenkt u zich echter wel dat een boxspring van 120x200 centimeter meestal niet door het trapgat naar boven kan en dat de boxspring erg zwaar is om te verplaatsen bij bijvoorbeeld een verhuizing. Om deze reden wordt vaak gekozen voor twee losse boxsprings van 60x200 centimeter.

Wat is een boxspring 120x200?

Een boxspring is simpel gezegd een gestoffeerde bak (box) met veren (Engels: springs). De onderkant van de  boxspring is een houten plaat, waar bouten in gedraaid zitten, waar vervolgens de poten ingedraaid kunnen worden. Boven op de houten plaat zitten rondom polyether balken gelijmd van 9 centimeter breed. Binnenin deze bak wordt een bonell binnenvering of een 7-zone pocketvering geplaatst. Het geheel wordt afgedekt met een plaat schuim. De ‘gelijmde bak’ kan vervolgens gestoffeerd worden in een stof naar keuze. Een boxspring is een vervanger van het ledikant, ombouw van het bed, lattenbodem en spiraalbodem. Op de boxspring wordt altijd een matras gelegd en eventueel een topmatras.

Helaas zien wij de laatste jaren veel boxsprings op de markt die niet voldoen aan bovenstaande beschrijving. Veel boxsprings bevatten geen veren meer, maar zijn volledig van lichtgewicht hout of bevatten een zeer dun laagje schuim. Let hier dus op bij de aankoop van een boxspring.

 

Welke stoffen zijn geschikt voor de stoffering van een boxspring?

In principe zijn alle soorten meubelstoffen geschikt voor het stofferen van een boxspring, inclusief leer en skai (kunstleer). De stof van de boxspring wordt niet of nauwelijks belast of aangeraakt. Dit zorgt ervoor dat de stof niet hoog hoeft te scoren op het onderdeel slijtage. Dit wordt in testen vaak aangeduid met ‘martindale’.

Vaak wordt er niet stil gestaan bij de verkleuring, oftewel lichtechtheid van de stof. Er wordt vaak gezegd dat dit alleen belangrijk is bij stoffen die buiten worden toegepast, zoals bij loungesets. Toch is dit wel een belangrijk punt om rekening mee te houden. Overdag komt er in veel slaapkamers veel zonlicht binnen. Het zonlicht, de UV straling, zorgt voor de verkleuring van de stof. Soms treedt dit al op na een jaar en dan is het erg zonde van de mooie boxspring.

Bij Dream Well hebben wij een groot scala aan meubelstoffen. Wij adviseren u hier graag in. Merken van stoffen die onder andere bij ons te verkrijgen zijn: Sunbrella, Kobe, Trekatex, Aristide, Dux, Carmat en Verotex.

Neemt u gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wilt over boxsprings of in het bijzonder een boxspring van 120x200. U bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom in Werkendam.

Contact